Banankaka
Tillagning ca 60 minuter.
Ugnstemperatur 200 grader
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 st ägg
5 st mogna bananer
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
smör och mjöl till formen
Börja med att ställa ugnen på 200 grader.
Smöra och mjöla en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter.
Skala och mosa fyra stycken bananer med en gaffel.
Vispa smör och socker poröst med hjälp av en elvisp. Vispa sedan ner äggen och sedan de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner i banansmeten till en slät smet.
Häll över smeten i formen.
Skala sista bananen och dela den längsmed och lägg bananen i formen med snittytan uppåt.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Senaste kommentarer