Cheddarostpaj
Det här receptet är framtaget i ett betalt samarbete tillsammans med Kvibille®
En riktigt god paj med cheddarost. Den här pajen passar perfekt till påsk, midsommar och kräftskivan eller när som helst i princip.
Cheddarostpaj
En riktigt god ostpaj med cheddarost. Den hör pajen passar perfekt till påsk, midsommar och kräftskivan eller när som helst i princip.
Servings 8 bitar
Ingredients
Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk iskallt vatten
Fyllning
- 300 g Kvibille cheddarost
Äggstanning
- 4 st ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 ½ dl mjölk
- salt
- svartpeppar
Instructions
Pajdeg
- Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Nyp ihop smöret med fingrarna och arbeta in mjölet. Tillsätt vattnet samtidigt som du arbetar pajdegen. Du kan även använda en köksassistent för att göra pajskalet
- Tryck ut degen i en pajform (26-28 cm) eller kavla ut degen på ett mjölat bord och lägg i pajformen. Nagga pajskalet med en gaffel. Ställ in den i kylen minst 30 minuter men gärna mer. Det är bättre ju kallare pajdegen är, detta kommer göra att kanterna inte sjunker ihop lika lätt under förgräddningen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Täck eventuellt pajdegens kanter med ugns- och grillfolie. Folien kommer hindra kanterna från att sjunka ihop. Är degen väl kyld ska det inte vara någon fara.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Sänk sedan ugnstemperaturen till 200 grader.
- Ta bort eventuell aluminiumfolie runt pajdegens kanter.
Fyllning
- Fyll pajskalet med all cheddarost.
Äggstanning
- Vispa upp äggen i en bunke.
- Tillsätt vispgrädde och mjölk. Vispa ihop till en jämn konsistens.
- Tillsätt salt och svartpeppar.
- Häll äggstanningen över osten.
- Ställ pajen i ugnen i ca 30 minuter.
- Ta ut pajen och låt svalna en stund innan servering. Detta för att pajen ska hinna sätta sig och hålla ihop när man skär i pajen.
Senaste kommentarer