Chili con carne med koriander
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

1 gul lök
1 msk olja
500 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1-2 tsk chili flakes, efter smak
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver, efter smak
380 g vita bönor i tomatsås
2 dl chilisås
ca 2 dl vatten
salt
svartpeppar
1 kruka hackad koriander

Skala och hacka löken. Hetta upp en panna med olja och fräs löken utan att den tar färg. Lägg ner färsen och bryn tills färsen fått en fin färg. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, paprikapulver, chilipulver, vita bönor, chilisås och vatten. Rör om, låt koka upp och låt sedan puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner koriandern precis innan servering.

Servera gärna chili con carnen med crème fraiche eller gräddfil samt tacochips

css.php