Choklad cookies med havssalt
12 st
Ugnstemperatur 175 grader
200 g mörk choklad med smak av havssalt
75 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl brun farinsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl chokladknappar eller hackad choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa smör och farinsocker till en krämig konsistens. Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Blanda samman alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd sedan ner den smälta chokladen ner i smeten. Arbeta sedan in de torra ingredienserna i smeten och tillsätt sedan chokladknappar eller hackad choklad. Rulla sedan 12 jämnstora bollar av degen och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. På en plåt får det plats med 8 st kakor.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna vila på plåten tills de svalnat.
Senaste kommentarer