Choronsås

150 g smör
2-3 msk hackad schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
4 st hela vitpepparkorn
2 tsk torkad dragon
3 äggulor, rumsvarma
3 msk tomatpuré
salt
peppar

Lägg finhackad schalottenlök, krossade vitpepparkorn och dragon i en kastrull. Häll i vitvinsvinäger och vatten. Ställ kastrullen på spisen och koka ner tills hälften av vätskan är kvar. Sila ur vätskan i en rostfri bunke eller tjockbottnad kastrull. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält häll över i en skål utan att ta med det vita grumliga slaggämnena. Ställ smöret åt sidan.

Värm upp en kastrull med vatten utan att det börjar koka, vattnet ska endast sjuda. Ställ den rostfria bunken eller tjockbottnade kastrullen med vitvinsvinäger-vätskan över vattenbadet. Tillsätt sedan äggulorna och vispa för hand eller med elvisp till en fluffig krämig konsistens. Var försiktigt med värmen, är det för varmt kommer äggulorna koagulera och såsen kommer att spricka. 
Börja med att droppa lite smör i taget under kraftig vispning. Häll sedan smör i en tunnstråle samtidigt som du fortsätter att vispa såsen tills den tjocknar.
Smaka av med tomatpuré salt och peppar.

css.php