Cobbsallad
En av de godaste kycklingsalladerna vi vet. Den här salladen passar perfekt till våren och sommaren men även när som helst på året också. Denna är matig och god, mätt blir man.
Cobbsallad
En riktigt god kycklingsallad med ägg, avokado, tomat, lök och blåmögelost. Skulle du inte tycka om blåmögelost kan den bytas ut mot fetaost eller tärnad cheddarost. Antalet portioner går enkelt att variera utifrån hur många man är eller hur mycket man vill äta.
Portioner 3 portioner
Ingredienser
Kyckling
- 2 st kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- torkad dill
- cayennepeppar
- olja till stekning
Sallad
- 1 paket bacon
- 1 st romasalladshuvud
- 8-10 st tomater t.ex. romantica, körsbärs eller blandade färger
- 2 st hårdkokta ägg
- ½ st rödlök
- 2 st avokado
- valfri mängd blåmögelost, fetaost eller cheddarost
Salladsdressing
- ¼ dl balsamvinäger
- 1 klick dijonsenap
- ½ dl olivolja
- ½ st vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
Kyckling
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Krydda kycklingen med kryddor på bägge sidor.
- Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen på bägge sidor tills den fått fin färg.
- Lägg över kycklingen på en ugnssäkerform och ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Det tar ca 20 minuter.
- Ta ut kycklingen och ställ åt sidan.
Sallad
- Tärna bacon och stek baconen i en torr stekpanna till önskad krispighet.
- Lägg över den stekta baconen på hushållspapper så överflödigt fett kan rinna av.
- Skölj salladen och torka av den noga. Strimla salladen och lägg över salladen på ett serveringsfat/salladskål.
- Skär tomaterna i kvartar. Skala äggen och skär i bitar. Skiva rödlök och avokado. Ställ åt sidan.
- Skiva kycklingen och lägg över kycklingen på salladen.
- Arrangera salladen så som du vill med tomaterna, äggen, rödlöken och avokadon.
- Avsluta med att strö över bacon och blåmögelost.
Salladsdressing
- Till dressingen, använd gärna en burk med tillhörande lock.
- Lägg balsmanvinäger, dijonsenap och olivolja i burken. Pressa ner vitlöken och tillsätt salt och svartpeppar.
- Förslut burken och skaka ihop dressingen tills den gått ihop.
- Ringla över dressingen över salladen.
- Servera.
Senaste kommentarer