Couscoussallad med granatäpple och mynta
ca 5-6 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

3 dl couscous
2-3 msk olivolja
2-3 msk balsamvinäger
1/2 citron, zest och saft
salt
peppar
ca 1/2 gurka
1/2 rödlök
valfri mängd babyspenat
valfri mängd hackad färsk mynta
1 granatäpple
balsamvinäger till servering

Koka couscous enligt förpackningens anvisning. Lägg couscousen i en rymlig skål. Tillsätt olivolja, balsamvinäger, citronzest, citronsaft, salt och peppar. Blanda samman. Skär gurka och rödlök i bitar och blanda ner i skålen. Vänd ner babyspenat, mynta och nästan all granatäpple. Toppa salladen med granatäpple. Ringla över balsamvinäger vid serveringen.

Servera couscoussalladen med grillat t.ex. ingefärsmarinerad kyckling eller grillad halloumi.

css.php