Enkel kycklinggryta med curry och paprika
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
600 g kycklingfilé
1 gul lök
ca 200 g grillad paprika på burk
1 tsk gul curry
1 msk kycklingfond
1 dl visp- eller matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1/2 – 1 dl vatten
salt
peppar
1 kruka hackad persilja
olja till stekning
Skär kyckling i bitar. Skala och hacka löken. Skär paprikan i strimlor. Hetta upp en gryta/panna med olja, bryn kycklingen i omgångar och ställ åt sidan. Fräs lök utan att det tar färg. Lägg i kycklingen och paprikan. Tillsätt curry och kycklingfond och blanda runt. Häll i grädden, tillsätt crème fraiche och lite vatten. Låt grytan puttra i några minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja innan servering.
Servera gärna grytan med ris, kokt broccoli och tomatklyftor.
Senaste kommentarer