Enkel och saftig rabarberkaka
En underbart saftig rabarberkaka med en fluffig sockerkaksbotten och crème fraîche i smeten som gör kakan extra mjuk och god. Perfekt till sommarfikat eller när du har mycket rabarber hemma!


Enkel och saftig rabarberkaka
Lättlagad rabarberkaka
Servings 8 bitar
Ingredienser
- 250 g rabarber
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 50 g smör
- 1 dl creme fraiche
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk malen kardemumma
- pärlsocker till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader, över och under värme.
- Smörj och bröa en form, gärna med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Skiva rabarber ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Vispa ägg och strösocker riktigt luftigt och pösigt ca 5 minuter med elvisp.
- Blanda ner det smälta smöret och creme fraiche.
- Blanda samman de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en slät smet med hjälp av en slickepott.
- Häll kaksmeten i formen.
- Toppa kakan med rabarber och pärlsocker.
- Ställ kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Kakan är klar när ingenting fastnar på en provsticka.
Senaste kommentarer