Detta receptinlägg görs i samarbete med Nybergs Deli. För att se deras sortiment och utbud av produkter klicka här.

Favvobollsmacka med rödbetssallad
4 portioner

350 g favvobollar
4 skivor bröd, gärna levainbröd
4 salladsblad
smörgåsgurka
rostad lök
persiljeblad för garnering

Rödbetssallad
550 g rödbetor
1/2 dl majonnäs eller vegansk majonnäs
2 dl crème fraiche eller vegansk fraiche
1 tsk dijonsenap
1 kruka hackad persilja
salt
svartpeppar

Börja med att koka rödbetorna mjuka. Häll av vattnet och låt rödbetorna svalna. Skär sedan rödbetorna i stavar eller mindre tärningar. Blanda samman majonnäs, crème fraiche och senap. Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar. Vänd ner rödbetorna.

Hetta upp en panna och stek favvobollarna på medeltemperatur enligt förpackningens anvisning. Dela gärna favvobollarna på hälften för att underlätta monteringen av mackorna.

Bygg mackorna genom att lägga salladsblad, rödbetssallad, favvobollar och smörgåsgurka. Toppa mackorna med rostad lök och några persiljeblad.

css.php