Fisk med stuvad spetskål
En härlig fiskrätt med stuvad spetskål. Val av fisk rekommenderar vi en vit fisk t.ex. torsk, sej eller kummel.

Print

Fisk med stuvad spetskål

En härlig fiskrätt med stuvad spetskål. Val av fisk rekommenderar vi en vit fisk som t.ex. torks, sej eller kummel.
Course Middag
Cuisine fisk, husmanskost
Keyword fisk med stuvad spetskål, fisk med stuvad spetskål recept, krämig kål, krämig spetskål recept, recept fisk och stuvad spetskål
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Fisk

  • 500 g torsk, sej eller kummel
  • salt
  • 1 klick smör

Stuvad spetskål

  • 1 st spetskål
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • citronsaft efter smak

Till servering

  • kokt potatis
  • persilja
  • valfria grönsaker

Instructions

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Salta fisken.
  • Smöra en ugnssäker form. Lägg på fisken.
  • Ställ i ugnen tills fisken får en innertemperatur på 52 grader.
    För bästa resultat använd en termometer. Tiden varierar beroende på hur stor och tjock fiskbiten är.

Stuvad spetskål

  • Strimla spetskålen.
  • Hetta upp en stekpanna med smör.
  • Lägg i kålen och stek den i några minuter tills kålen mjuknat.
  • Pudra över vetemjöl, blanda samman och låt fräsa i ca 1 minut.
  • Häll på mjölk och grädde. Koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
  • Servera tillsammans med fisken, kokt potatis och valfria grönsaker.
css.php