Fisk med stuvad spetskål
En härlig fiskrätt med stuvad spetskål. Val av fisk rekommenderar vi en vit fisk t.ex. torsk, sej eller kummel.
Fisk med stuvad spetskål
En härlig fiskrätt med stuvad spetskål. Val av fisk rekommenderar vi en vit fisk som t.ex. torks, sej eller kummel.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
Fisk
- 500 g torsk, sej eller kummel
- salt
- 1 klick smör
Stuvad spetskål
- 1 st spetskål
- 25 g smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- citronsaft efter smak
Till servering
- kokt potatis
- persilja
- valfria grönsaker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Salta fisken.
- Smöra en ugnssäker form. Lägg på fisken.
- Ställ i ugnen tills fisken får en innertemperatur på 52 grader. För bästa resultat använd en termometer. Tiden varierar beroende på hur stor och tjock fiskbiten är.
Stuvad spetskål
- Strimla spetskålen.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Lägg i kålen och stek den i några minuter tills kålen mjuknat.
- Pudra över vetemjöl, blanda samman och låt fräsa i ca 1 minut.
- Häll på mjölk och grädde. Koka upp och sänk sedan värmen. Smaka av med salt, svartpeppar och citron.
- Servera tillsammans med fisken, kokt potatis och valfria grönsaker.
Senaste kommentarer