Fisksoppa
Letar du efter en god fisksoppa som passar till vardags? Då har du hittat rätt recept. Den här fisksoppan kräver inte så mycket, innehåller enkla ingredienser utan några extra krusiduller.
Den här fisksoppan görs på både lax och torsk. Den går även bra att göra på enbart lax eller torsk om man önskar det. Basen till soppan görs på vatten och buljongtärning och mot slutet av koktiden rundas soppan av med mjölk för att göra den lite mer krämigare.
Fisksoppa
Enkel fisksoppa utan några krusiduller. Soppan görs både på lax och torsk. Men vill man kan man endast göra soppan på lax eller torsk det går precis lika bra. Soppan räcker till 4-6 portioner.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 500 g potatis
- 250 g palsternacka
- 250 g morötter
- 1 st purjolök
- stekfett
- 400 g tinad lax
- 400 g tinad torsk
- 1 liter vatten
- 1-2 st fiskbuljongtärningar
- 10 st kryddpepparkorn
- 2 st lagerblad
- 3 dl mjölk
- salt
- valfri mängd dill
Instruktioner
- Skala potatis, palsternacka och morötter. Skär i bitar.
- Ansa och skölj purjolök. Strimla.
- Hetta upp en kastrull med stekfett. Fräs purjolök, morötter och palsternacka på medelhög värme i ca 5 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt småkoka i några minuter. När paslernackan och morötterna börjat mjukna något. Lägg i potatisen.
- Skär lax och torsk i tärningar.
- När rotfrukterna har mjuknat sänk värmen och lägg i lax- och torsktärningarna. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och valfri mängd dill. Rör om och låt sjuda tills fisken är klar.
Senaste kommentarer