Fläskfilégryta med dijonsenap och ost
4 Portioner
Tillagningstid under 45 minuter
700 g fläskfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2½ dl grädde
1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
3 msk oxfond
1½ msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
50 g riven ost
1/2 kruka hackad persilja
salt
peppar
smör till stekning
Ansa och skär fläskfilén i skivor. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör och bryn fläskfilén i omgångar på båda sidor och ställ sedan åt sidan, krydda med salt och peppar under stekningen. Lägg i lök och vitkök i pannan och fräs några minuter. Häll grädde, vin, oxfond och dijonsenap i pannan och låt koka upp. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan. Låt puttra 5-7 minuter och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Ta grytan från värmen och tillsätt riven ost och persilja.
Servera grytan med pasta, ris eller bulgur och gärna en sallad.
Senaste kommentarer