Fluffiga pannkakor
De här fluffiga pannkorna är riktigt mumsiga. De är sötare än vanliga pannkakor vilket gör att de här fungerar som en perfekt efterrätt. De är lite kluriga att göra, men de är värt mödan.
Viktigt är att inte steka dem på för hög värme. Vi använde nivå 3-4 av 10 på vår induktionshäll.
Receptet ger ca 6-7 st mindre pannkakor
Tid: under 60 minuter
3 ägg
3 msk strösocker
2 msk mjölk
45 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
olja till stekning
vatten
Valfria tillbehör till servering t.ex.
färska bär
vispad grädde
choklad
Knäck äggen och separera gula och vita i varsin bunke, använd gärna en bunke i rostfritt eller glas för äggvitorna.
Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget tills äggvitan är så fast att du får fasta toppar när du drar upp vispen.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Häll i mjölken i bunken med äggulorna och vispa ihop. Sikta sedan ned de torra ingredienserna över äggulorna och vispa till en slät klumpfri smet. Vänd ned 2/3 av äggvitorna i smeten försiktigt med en slickepott, lite i taget. Vänd sedan tillbaka den blandade smeten i skålen med 1/3 av äggvitorna och fortsätt vända försiktigt till en jämn smet.
Smörj botten på en stekpanna med olja och sätt på låg värme, klicka eller spritsa ut smeten. Häll på 1-2 msk vatten i pannan och lägg över ett lock och ångstek i ca 3-4 minuter tills botten av pannkakorna blivit liter brun.
Vänd pannkakorna, häll på ytterligare lite vatten och lägg på locket igen i ca 2-3 minuter.
Servera pannkakorna med valfria tillbehör.
Senaste kommentarer