Frasiga semmelvåfflor
Vi använder ett dubbelt våffeljärn när vi gräddar våra våfflor.
Trixen för att få dessa våfflor frasiga är att grädda våfflorna yterligare en stund efter att våffeljärnet lyser grönt. Våfflorna ska ha en gyllene färg
ca 8 st våfflor
Tillagningstid ca 30 minuter
200 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kardemumma
4 dl mjölk
Att servera med
Mandelmassa + mjölk
vispad grädde
florsocker
Börja med att smälta smöret, ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken i mjölblandningen och rör runt. Häll i resterande mjölk och vispa till en jämn smet. Tillsätt de avsvalnade smöret och vispa ihop.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla våffeljärnet med lite smör. Grädda våfflorna.
Blanda samman önskad mängd mandelmassa med lite mjölk för en krämigare konsistens. Servera våfflorna med mandelmassan, vispad grädde och florsocker.
Senaste kommentarer