Halloumiburgare
Det här är lätt den godaste halloumiburgaren vi gjort! Den är smakrik och framförallt är smakerna välbalanserade.

Halloumiburgare
En riktigt krispig och välbalanserad halloumiburgare! Den bästa vi gjort hittills. Den härliga sötsyrliga rödlöken som marinerats med blodapelsin ger en fin smak till burgaren, tillsammans med en syrlig avokadokräm, smakfulla tomater och en jalapenjomajonnäs med lime gör den här burgaren så himla god. Tips! Numera finns det svensk grilloumi ute i butikerna.
Servings 4 portioner
Ingredienser
Blodapelsin rödlök
- 1 st blodapelsin
- 1 st rödlök
Avokadokräm
- 2 st avokado
- ½ msk neutral olja
- 1 st lime
- salt
- chiliflakes alternativt peppar blandat med chili
Jalapeñomajonnäs
- 1 ½ dl majonnäs
- valfri mängd inlagda jalapeños
- ½ st lime
- salt
Tomater
- 1-2 st Kvist tomat
- salt
Bröd
- 4 st valfria hamburgerbröd
Halloumi
- 1 paket svensk grilloumi eller halloumi
- 1 st ägg
- vetemjöl
- pankoströbröd
Instruktioner
Blodapelsin rödlök
- Skala och skiva rödlöken. Lägg över i en skål.
- Pressa ur saften från blodapelsinen.
- Häll blodapelsinsaften över rödlöken och massera in saften i rödlöken.
- Låt stå och dra fram till serveringen.
Avokadokräm
- Dela avokado, gröp ur och lägg i en bägare för mixer.
- Mixa avokadon.
- Tillsätt olja, limesaft och mixa.
- Smaka av med salt, chiliflakes och eventuellt mer lime.
Jalapeñomajonnäs
- Lägg majonnäs i en skål.
- Hacka jalapeños och blanda ner i majonnäsen.
- Smaka av majonnäsen med salt och limesaft.
Tomater
- Skär skivor av tomaterna. Lägg över på ett fat och strö över salt. Låt stå fram till serveringen. Saltet kommer bidra till att tomatens smak kommer att framhävas och bli saftigare.
Bröd
- Sätt ugnen på 100 grader. Rosta bröden i några minuter i ugnen (ca 5 minuter). Vill du istället rosta i stekpanna? Gör det precis innan servering.
Halloumi
- Hetta upp frityrolja till 180 grader.
- Skär osten 4 st skivor, om den inte är färdigskivad.
- Vispa upp ägg i en tallrik, lägg mjöl och panka på ett varsitt fat.
- Vänd ostskivorna först i mjölet, sedan i ägget och slutligen i panko.
- Fritera ostskivorna tills de är gyllene i några minuter. Vill du istället steka i stekpanna? Stek då ostskivorna i rikligt med olja i några minuter.
- Bygg ihop din burgare.
Senaste kommentarer