Halloumistroganoff
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

400 g halloumi
1 gul lök
200 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2,5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
salt
peppar
3-4 msk hackad persilja (fryst)
saft från 1/2 citron
olja till stekning

Skär halloumin i skivor, stek den gyllenbrun i olja på hög temperatur. Lägg över halloumin på ett fat och ställ åt sidan.
Fräs lök och svamp i i olja tills svampen fått lite färg. Pressa ner vitlöksklyftan, häll på krossade tomater, tomatpuré, grädde, vatten, grönsaksfond, paprikapulver, oregano, smaka av med salt och peppar. Skär den stekta halloumin i mindre bitar och lägg den i såsen.
Låt puttra i några minuter, lägg i persilja och pressa över citronsaften.

Servera gärna halloumistroganoffen med ris.

css.php