Hasselbackskyckling med bacon och cheddar
En perfekt kycklingrätt att göra under helgen. Servera med klyftpotatis eller ris.

Skriv ut

Hasselbackskyckling med bacon och cheddar

En perfekt kycklingrätt som passar bra till helgen.
Måltid helgmat, helgmiddag
Kök helgmat, helgmiddag, kyckling
Keyword gott kycklingrecept, hasselbackskyckling, hasselbackskyckling med bacon och cheddar, kyckling i ugn, kyckling med bacon, kyckling med bacon och cheddar
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 4 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé
  • 1 paket bacon
  • 4 skivor cheddarost
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl bbq-sås valfri smak
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk torkad oregano
  • 1 tsk timjan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ansa kycklingen och skär sedan skåror i kycklingen med 1,5-2 cm mellanrum, ej helt igenom.
  • Skär baconskivorna i 4 mindre skivor och dela cheddarosten i mindre bitar.
  • Peta ner en baconskiva och en bit cheddar i varje skåra på kycklingen.
  • Blanda chilisås, bbq-sås, tomatpure, oregano och timjan i en bunke. 
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Ställ mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  • Servera gärna kycklingen med ugnsrostad potatis, pommes frites eller ris.

css.php