Hasselbackskyckling med bacon och cheddar
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
ugnstemperatur 200 grader

4 kycklingfiléer
1 paket bacon
4 skivor cheddarost
1 dl chilisås
1 dl bbq-sås
1 msk tomatpuré
1 msk oregano
1 tsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa kycklingen och skär sedan skåror i kycklingen med 1,5-2 cm mellanrum, ej helt igenom. Skär baconskivorna i 4 mindre skivor och dela cheddarosten i mindre bitar. Peta ner en baconskiva och en bit cheddar i varje skåra på kycklingen.
Blanda chilisås, bbq-sås, tomatpure, oregano och timjan i en bunke. Häll röran över kycklingen. Ställ in kycklingen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills kycklingen är klar invändigt.

Servera gärna kycklingen med ugnsrostad potatis, pommes frites eller ris.

css.php