Hasselbackskyckling med bacon och cheddar
En perfekt kycklingrätt att göra under helgen. Servera med klyftpotatis eller ris.

Print

Hasselbackskyckling med bacon och cheddar

En perfekt kycklingrätt som passar bra till helgen.
Course helgmat, helgmiddag
Cuisine helgmat, helgmiddag, kyckling
Keyword gott kycklingrecept, hasselbackskyckling, hasselbackskyckling med bacon och cheddar, kyckling i ugn, kyckling med bacon, kyckling med bacon och cheddar
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 st kycklingfilé
  • 1 paket bacon
  • 4 skivor cheddarost
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl bbq-sås valfri smak
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk torkad oregano
  • 1 tsk timjan

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Ansa kycklingen och skär sedan skåror i kycklingen med 1,5-2 cm mellanrum, ej helt igenom.
  • Skär baconskivorna i 4 mindre skivor och dela cheddarosten i mindre bitar.
  • Peta ner en baconskiva och en bit cheddar i varje skåra på kycklingen.
  • Blanda chilisås, bbq-sås, tomatpure, oregano och timjan i en bunke. 
  • Häll såsen över kycklingen.
  • Ställ mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  • Servera gärna kycklingen med ugnsrostad potatis, pommes frites eller ris.

css.php