Hasselbackskyckling med bacon och cheddar
En perfekt kycklingrätt att göra under helgen. Servera med klyftpotatis eller ris.
Hasselbackskyckling med bacon och cheddar
En perfekt kycklingrätt som passar bra till helgen.
Servings 4 portioner
Ingredients
- 4 st kycklingfilé
- 1 paket bacon
- 4 skivor cheddarost
- 1 dl chilisås
- 1 dl bbq-sås valfri smak
- 1 msk tomatpuré
- ½ msk torkad oregano
- 1 tsk timjan
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa kycklingen och skär sedan skåror i kycklingen med 1,5-2 cm mellanrum, ej helt igenom.
- Skär baconskivorna i 4 mindre skivor och dela cheddarosten i mindre bitar.
- Peta ner en baconskiva och en bit cheddar i varje skåra på kycklingen.
- Blanda chilisås, bbq-sås, tomatpure, oregano och timjan i en bunke.
- Häll såsen över kycklingen.
- Ställ mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt eller tills innertemperaturen är 72 grader.
- Servera gärna kycklingen med ugnsrostad potatis, pommes frites eller ris.
Senaste kommentarer