Havrekakor med choklad
Goda kakor med havre och choklad som är enkla att baka. Passar perfekt till en kopp kaffe.
Havrekakor med choklad
Goda kakor som är enkla att göra.
Portioner 16 st
Ingredienser
- 115 g rumsvarmt smör
- 115 g brun farinsocker
- 1 st ägg
- 100 g havregryn
- 2 msk mjölk
- 125 g vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 150 g chokladknappar mjölk- eller mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa smör och socker till en krämig konsistens.
- Vispa ner ägget.
- Vänd ner havregryn med hjälp en slickepott.
- Blanda ner mjölk.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vänd ihop till en smet.
- Vänd ner chokladknappar.
- Forma till 16 st kakor med hjälp av en glasskopa eller med händerna.
- Lägg kakbollarna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
- Platta till kakorna lite lätt med en gaffel.
- Grädda kakorna i ca 15 minuter.
- Ta ut kakorna och låt vila några minuter på plåten. Lägg över kakorna på ett galler för att svalna helt.
- Förvara i en kakburk.
Senaste kommentarer