Het kål- och morotssallad
Den här salladen passar perfekt att göra en större mängd av. Förvara i kylskåpet och så har man en god sallad som räcker i ett par dagar till veckans måltider. Kål och morot är tåliga och behåller både konsistens och smak även när de blandas ner i en sallad som förvaras i ett par dagar i kylen.
För att hetta upp smaken har vi tillsätt sambal oelek och för fräschör använder vi vinäger.
Het kål- och morotssallad
Het sallad som består av rödkål, vitkål, morötter, sambal oelek, salt, olivolja och vitvinsvinäger. Vill man endast använda en kålsort så går det bra. En bra riktlinje när man gör salladen är att använda lika mängder av rödkål, vitkål och morot. Antalet portioner man vill göra bestämmer man själv.
Servings 1 sats
Ingredients
- 1 bit vitkål
- 1 bit rödkål
- morötter
- salt
- olivolja
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
Instructions
- Strimla vitkål och rödkål.
- Skala och grovriv morot.
- Lägg kål och morot i en skål. Tillsätt salt, olivolja, vitvinsvinäger och sambal oelek efter smak. Blanda samman.
- Förvara salladen i en tätsluten förpackning i kylen. Salladen håller i några dagar.
Senaste kommentarer