Högrevsgryta
4-6 portioner
Tillagningstid ca 3 timmar

1 kg högrev
2 morötter
2 gula lökar
1 pkt bacon
2 msk rödvinsvinäger
1 msk tomatpuré
2 msk asiatisk eller japansk soja
2 msk oxfond
2 msk kalvfond
20 svartpeparkorn
4 lagerblad
vatten
maizena
smör

Skala lök och morot och skär i grova bitar. Skär högreven i ca 3 x 3 cm stora bitar och skär baconen i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn högreven i omgångar och lägg på ett fat. Ta fram en rymlig gryta och hetta upp med smör. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsätt lök, morötter och bacon och fräs i någon minut. Tillsätt rödvinsvinäger, tomatpuré, soja, oxfond, kalvfond, pepparkorn och lagerblad. Häll på vatten så det täcker allt. Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, det tar ca 2 1/2 timmar. Innan servering red grytan med maizena för önskad tjocklek och konsistens.

Servera grytan med potatismos, kokt potatis eller ris.

css.php