Hoisin fläskfilé med risnudlar
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter + tid för marinering (gärna över natten)
Marinad
ca 600 g fläskfilé
3 msk hoisinsås
3/4 dl soja
1/2 dl vatten
3 1/5 msk sesamolja
2 msk honung
1 msk brun farinsocker
2 tsk fisksås
3 msk vinäger, gärna risvinäger
5 hackade vitlöksklyftor
1-2 msk finriven ingefära
1 hackad grön chilipeppar
3 msk jordnötssmör (valfritt)
saft från 1/2 lime
Nudlar och tillbehör
4 port risnudlar
3 morötter
6 st salladslökar
1 röd paprika
hackad koriander
valfri mängd jordnötter
olja till stekning
Ansa fläskfilén och skär den i strimlor.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden i en bunke. Lägg ner fläskfilén i marinaden och ställ i kylen i minst 2 timmar men gärna över natten.
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skär morot i tunna skivor och paprikan i stavar. Hacka salladslök och jordnötter. Hetta upp en panna med olja och bryn på fläskfilén i omgångar tills den fått fin färg men spara marinaden. Ställ sedan fläskfilén åt sidan.
I samma panna häll i en skvätt olja och bryn sedan paprika och morot i några minuter. Lägg sedan tillbaka fläskfilén i pannan och fräs några minuter till. Häll tillbaka en del av marinaden i pannan och låt puttra en liten stund. När nudlarna är klara, lägg ner dem i pannan och rör om. Lägg ner salladslök, koriander och en del av jordnötterna i pannan, spara lite till garnering. Rör om igen och strö sedan över jordnötterna vid servering
Senaste kommentarer