Indiskinspirerad Paneer
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter
4 portioner jasminris
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2-1 röd peppar efter smak
400 g finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
5-6 romanticatomater
1 tsk garam masala
100 g färsk babyspenat
1 pkt Apetina paneer
1/2 lime
1/2 kruka koriander
salt
peppar
olja till stekning
Koka riset enligt förpackningen.
Hacka purjolök och röd peppar, dela tomaterna i mindre bitar. Hetta upp en gryta/traktörpanna med olja och fräs löken utan att den tar färg. Pressa ner vitlöken och lägg i röd peppar och fräs i 1 minut till.
Häll i krossade tomater, tomatpuré och vispgrädde, lägg i tomatbitarna och garam masala, smaka av med salt och peppar. Låt puttra ca 5 minuter. Hacka babyspenat grovt och lägg i grytan tills spenaten har krympt och pressa ner saften från 1/2 lime. Skär paneeren i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med hackad koriander och låt puttra ytterligare 5 minuter.
Servera med riset och gärna naan bröd.
Senaste kommentarer