Julmandlar
Härliga julmandlar där neutrala mandlar rostas i ugen tillsammans med härliga kryddor. Mandlarna smaksätts med bland annat kanel, kardemumma, ingefära, svartpeppar och flingsalt. I receptet ingår även sirap och olja för att få härlig konsistens och karamellisering.
Mandlarna passar perfekt som snacks på julens ostbrickor, tilltugg till glöggen eller att bara knapra på dem som de är.


Julmandlar
Härliga julmandlar där mandlarna rostas tillsammans med kryddor. Passar perfekt som tilltugg till glöggen eller som julsnacks.
Servings 1 sats
Ingredienser
- 200 g neutrala mandlar, både med och utan skal går bra
- 1 msk neutral olja
- 2 msk ljus sirap
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tillsätt olja, sirap och alla kryddor i en rymlig skål. Blanda samman.
- Tillsätt mandlarna och blanda väl.
- Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandlarna.
- Grädda mandlarna mitt i ugnen i 15 minuter. Vänd runt mandlarna efter 5 minuter och en andra gång efter 10 minuter.
- Ta ut plåten och låt mandlarna svalna helt på plåten.
- Förvara mandlarna i en glasburk. De håller några dagar i rumstemperatur. De kan även förvaras i kylen och då är hållbarheten ungefär 2 veckor.
Senaste kommentarer