Julmandlar
Härliga julmandlar där neutrala mandlar rostas i ugen tillsammans med härliga kryddor. Mandlarna smaksätts med bland annat kanel, kardemumma, ingefära, svartpeppar och flingsalt. I receptet ingår även sirap och olja för att få härlig konsistens och karamellisering.

Mandlarna passar perfekt som snacks på julens ostbrickor, tilltugg till glöggen eller att bara knapra på dem som de är.

Print

Julmandlar

Härliga julmandlar där mandlarna rostas tillsammans med kryddor. Passar perfekt som tilltugg till glöggen eller som julsnacks.
Måltid julsnacks, jultilltugg, tilltugg till glögg
Kök jul, julsnacks
Keyword brända mandlar, julmandlar, julmandlar snabbt och enkelt, recept julmandlar, rostade mandlar, rostade mandlar eneklt
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Servings 1 sats
Author Elina och Micke

Ingredienser

  • 200 g neutrala mandlar, både med och utan skal går bra
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tillsätt olja, sirap och alla kryddor i en rymlig skål. Blanda samman.
  • Tillsätt mandlarna och blanda väl.
  • Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandlarna.
  • Grädda mandlarna mitt i ugnen i 15 minuter. Vänd runt mandlarna efter 5 minuter och en andra gång efter 10 minuter.
  • Ta ut plåten och låt mandlarna svalna helt på plåten.
  • Förvara mandlarna i en glasburk.
    De håller några dagar i rumstemperatur. De kan även förvaras i kylen och då är hållbarheten ungefär 2 veckor.
css.php