Julstjärnor med ädelost och päronmarmelad
10 st
ugnstemperatur 225 grader
Tillagningstid ca 30 minuter
1 pkt fryst smördeg (5 plattor)
3/4 pkt ädelost
ca 2 dl päronmarmelad
1 ägg
Låt smördegen tina enligt förpackningens anvisning.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär smördegen gärna med en julstjärnaskärare.
Om du inte har en julstjärnaskärare, dela smördegsplattorna i två delar. Klyv alla fyra kanter med en sporre eller en kniv, men lämna en liten del hel på mitten.
Tärna osten i ca 1×1 cm stor kub. Lägg ostkuberna i mitten på julstjärnan och klicka sedan på en generös klick med päronmarmelad.
Vik in vartannat hörn på fyrkanten mot mitten så att det bildar en stjärna, använd lite ägg som klister om det behövs.
Vispa upp ägget och pensla på julstjärnorna. Ställ sedan in i nederdelen av ugnen i ca 12-15 minuter.
Senaste kommentarer