Kladdkaka med dumle
Två goda grejer i ett recept. Kladdkaka och dumle det kan bara bli gott, om du frågar oss 😀

Skriv ut

Kladdkaka med dumle

Riktigt god kladdkaka med dumle.
Måltid bakning, Bakverk, Efterrätt
Kök svenskt
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 6 bitar
Författare Elina & Mickes Mat

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 påse dumle

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smörj och klä en form (24 cm) med löstagbara kanter med bakplåtspapper.(Genom att smörja botten med t.ex. olja eller smör fäster bakplåtspappret enklare och blir enklare att klippa i rätt stolrlek)
  • Smält smöret.
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ihop.
  • Blanda samman vatemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
  • Sikta ner mjölblandningen och häll ner smöret.
  • Vänd runt till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen.
  • Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter.
  • Ta ut kakan och låt svalna något.
  • Servera kakan med t.ex. vispad grädde eller glass.
css.php