Kladdkaka med dumle
Två goda grejer i ett recept. Kladdkaka och dumle det kan bara bli gott, om du frågar oss 😀
Kladdkaka med dumle
Riktigt god kladdkaka med dumle.
Servings 6 bitar
Ingredients
- 175 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 1 påse dumle
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och klä en form (24 cm) med löstagbara kanter med bakplåtspapper.(Genom att smörja botten med t.ex. olja eller smör fäster bakplåtspappret enklare och blir enklare att klippa i rätt stolrlek)
- Smält smöret.
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt sockret. Rör ihop.
- Blanda samman vatemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
- Sikta ner mjölblandningen och häll ner smöret.
- Vänd runt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen.
- Trycker ner dumlebitar i smeten, ca 16 bitar.
- Ställ i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut kakan och låt svalna något.
- Servera kakan med t.ex. vispad grädde eller glass.
Senaste kommentarer