Kladdkaka med Karl Fazer choklad
Tillagningstid ca 30 minuter

200 g Karl Fazer mörk choklad
150 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl muscovadosocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
smör och ströbröd till formen
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör ihop ägg, strösocker och muscovadosocker.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, rör ihop. Rör ner smöret i ägg och sockerblandningen. Vänd sedan ner halva mjölblandningen med hjälp av en slickepott. Häll sedan ner den smälta chokladen i smeten och andra halvan av mjölblandningen och vänd till en jämn smet.
Smöra och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kakan ska vara kladdig på mitten när du tar ut den ur ugnen. Låt svalna. Garnera gärna kakan med florsocker innan servering.

css.php