Kolapannacotta
4 större eller 6 mindre portioner
Tid: 15 minuter + 4 timmar i kylen

2 gelatinblad
2 1/2 dl kolagrädde (från Valio)
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Citron och sockermarinerade hallon
225 g färska hallon
1/2 citron saften
2 msk strösocker

Topping
2 1/2 dl Vispad kolagrädde (från Valio)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kolagrädde, vispgrädde, vaniljsocker och salt. Låt sjuda i någon minut. Flytta bort från värmen. Ta upp gelatinbladet, krama ur vätskan och lägg ner den i grädden och låt smälta och rör om. Fördela pannacotta i 4 eller 6 st portionsglas. Ställ i kylen i minst 4 timmar.

Citron- och sockermarinerade hallon
Lägg hallonen i en skål. Pressa över citronsaften och tillsätt sockret. Vänd runt och ställ i kylen och låt hallonen marineras under tiden pannacotta stelnar.

Vid servering
Spritsa eller klicka ut 3 stora klickar av vispad kolagrädde på pannacottorna. Lägg på de citron- och sockermarinerade hallonen.

css.php