Korvsoppa på knackkorv
4 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter

420 g Finsk knackkorv t.ex. HK aito nakki
2 morötter
4 potatisar
1 bit rotselleri
1 purjolök
1 msk olja
1 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
1 köttbuljongtärning
ca 2 liter vatten
2-3 lagerblad
12-15 hela kryddpepparkorn
salt
1 kruka hackad persilja (fryst fungerar också bra)

Skala och skär rotfrukter och korv i tärningar. Skär purjolöken i bitar.
Hetta upp en rymlig kastrull med olja och fräs morot och rotselleri i ca 2 minuter. Smula över bägge buljongtärningar och häll på en liter vatten. Tillsätt lagerbladen och kryddpepparkorn. Låt småkoka tills rotfrukterna har mjuknat något.
Hetta upp en stekpanna med smör och och fräs korven tills den fått färg, men bränn inte korven. Lägg ner potatis, purjolök och korv i soppan och häll på ytterligare en liter vatten. Låt soppan koka på medelvärme tills alla rotfrukter är mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av soppan med salt. Vid servering tillsätt persiljan.

css.php