Koskenlaskija omelett
1 portion
Tillagningstid mindre än 15 minuter
2 ägg
2 msk mjölk
salt
peppar
3-4 tunna bitar koskenlaskija ost från Valio.
smör till stekning
Knäck äggen i en bunke, häll i mjölken och vispa ihop. Salta ägg badningen. Hetta upp en panna med smör till medeltemperatur. Häll i äggsmeten i pannan och rör lite lätt i omelletten så att lös smet kan rinna ner i botten. När omeletten börjar stelna fördela osten på omeletten. Omeletten är färdig när ytan är krämig och har släppt i kanterna. Vik omeletten och servera.

Nu finns Koskenlaskija som kryddig ostcreme i flera smaker i Finland. Med dem kan man göra underverk. Som zuccinisoppa t ex. Undrar vilken matkedja börjar importera denna undergörare till Sverige.
Vad gott! Älskar koskenlaskija ja skulle vara kul om matkedjorna här i Sverige började importera in flera produkter!