Köttbullesoppa 
4 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter

Köttbullar 
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
salt
peppar
1/4 dl chilisås
smör till stekning

Soppa
2-3 morötter
1 liten kålrot
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
12-15 dl vatten
400 g körsbärstomater
3 dl ideal makaroner
salt
peppar
persilja
olivolja till stekning

Knäck ägget i en bunke och tillsätt ströbröd. Låt svälla i ca 5-8 minuter.
Lägg färsen i bunken och krydda med lökpulver, paprikapulver, oregano, salt och peppar. Tillsätt chilisås och blanda och rulla ca 15 köttbullar.
Stek köttbullarna med smör, på medeltemperatur tills de är helt genomsteka.

Skala morötter och kålrot. Skär morötter, kålrot och purjolök i bitar. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs morötter, kålrot och purjolök i några minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna, smula över buljongtärningarna, tillsätt tomatpuré och oregano. Häll på 1 liter vatten och låt koka tills rotsakerna börjar mjukna. Häll sedan i körsbärstomaterna, 3-5 dl vatten och tillsätt makaronerna. Låt soppan koka tills makaronerna är klara. Strö över hackad persilja och lägg ner köttbullarna i soppan.

css.php