Köttgryta mer rotfrukter
4-5 portioner
Tillagningstid ca 3 1/2 timmar
600 g grytbitar av nöt
1 gul lök
1 paket bacon
1 msk tomatpuré
2 msk rödvinsvinäger
2 msk oxfond
2 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
4 lagerblad
8 st kryddpepparkorn
vatten
2 morötter
1 palsternacka
1 liten kålrot
salt
svartpeppar
smör till stekning
Skala löken och skär lök och bacon i mindre bitar. Hetta upp en gryta med smör och bryn grytbitarna. Tillsätt lök och bacon i grytan och fräs i några minuter. Tillsätt tomatpuré, rödvinsvinäger, oxfond, kalvfond och soja. Rör om och lägg i lagerbladen och kryddpepparkornen. Fyll på med vatten så det precis täcker. Koka grytan på svag värme under lock i ca 3 timmar tills köttet är mört. När det återstår ungefär 1 timme av koktiden skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar och lägg ner i grytan och fyll på med mer vatten om det behövs. Smaka eventuellt av grytan med salt och svartpeppar.
Servera grytan med ris, kokt potatis eller potatismos.
Senaste kommentarer