Krämig sill med Västerbottensost
Sill och Västerbottensost är en god och härlig kombination tycker vi. Just den här krämiga sillen är en favorit hemma hos oss. Den passar till mycket, kokt potatis, på mackan, till jul, påsk och midsommar. En mångsidig sill helt enkelt.
Viktigt att tänka på är att man använder sig av 5-minuterssill som är en färdig inläggningssill som är färdig att användas på direkten. Använder man sig av vanlig inläggningssill kommer resultatet inte bli lika bra. Eftersom den kräver att man lägger den i lagen innan man gör en krämig sill. Vill man göra på det sättet att lägga in sin sill först och sedan göra en krämig sill på det går det bra.
Det vi gillar med 5-minuterssillen är just att man kan hoppa över inläggnignsdelen och direkt lägga silen i en kräm.
Krämig sill med Västerbottensost
Ingredients
- 1 förpackning 5-minuterssill
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 ½ msk röd rom
- ½ dl hackad dill
- 3 msk hackad gräslök
- 1 ½ dl riven Västerbottensost
Instructions
- Häll bort lagen från sillen.
- Skär sillen i bitar om hela filer används.
- Blanda samman creme fraiche, majonnäs och dijonsenap i en skål.
- Tillsätt röd rom, dill, gräslök, västerbottensost och blanda.
- Vänd ner sillen i krämen och blanda väl.
- Lägg över sillen i en tätsluten glasburk och förvara i kylen fram tills servering.
- Tips! Sillen blir ännu godare om den får stå ca 24 h innan servering.
Senaste kommentarer