Kyckling enchiladas
Ett riktigt gott alternativ till den vanliga tacosen. De här kyckling enchiladas är enkla att göra och blir en riktigt god tacomiddag.
Vanliga vetetortillas, majstortilla eller fullkornstortillas fungerar bra att använda. Av 1 kg kycklingfilé blir det 8 st enchilada om man använder bröd med mediumstorlek. Använder man bröd av storlek large får man 4 st enchilada. Välj den tacosalsan du själv föredrar.
Kycklingenchiladas
Vanliga vetetortillas, majstortilla eller fullkornstortillas fungerar bra att använda. Av 1 kg kycklingfilé blir det 8 st enchilada om man använder bröd med mediumstorlek. Använder man bröd av storlek large får man 4 st enchilada. Välj den tacosalsan du själv föredrar.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 900-1000 g kycklingfilé
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st gul lök
- 1 msk neutral olja till stekning
- 1 dl eller 1 påse (40 g) tacokrydda
- 2 dl creme fraiche
- 2 ½ dl 1 burk tacosalsa valfri smak
- 4-8 st tortillabröd beroende på storlek medium eller lagre
- valfri mängd riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär kyckling i bitar.
- Skär paprika i bitar. Skala och hacka gul lök.
- Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen i omgångar. Ställ kycklingen åt sidan. Bryn i omgångar för att kycklingen ska få färg och stekas. Har man för mycket kyckling i pannan tenderar kycklingen släppa ifrån sig mycket vätska och kokas istället.
- I samma panna lägg i paprika och lök. Låt fräsa i 1 minut. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och strö över tacokrydda. Blanda och låt steka 1 minut.
- Tillsätt creme fraiche och 1 dl tacosås. Rör om och låt puttra i ca 3-5 minuter.
- Fördela kycklingblandningen i tortillabröden och rulla/vik ihop och lägg enchiladas i en oljad ugnssäker form.
- Häll över resterande tacosås/salsa och strö över riven ost.
- Ställ formen i ungen i ca 15 minuter.
- Servera med t.ex. sallad, creme fraiche, salsa och nachos.
Senaste kommentarer