Kyckling fylld med pepperoni och cheddar
En enkel och lättlagad kyckling fylld med pepperoni och cheddar.

Print

Kyckling fylld med pepperoni och cheddar

En god kyckling fylld med pepperoni salami och cheddarost tillsammans med en tomatsås.
Course Huvudrätt, kyckling
Cuisine huvudrätt
Keyword apelsin kyckling, fylld kyckling, fylld kyckling med pepperoni och cheddar, pepperonikorv
Prep Time 20 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2 portioner

Ingredients

  • 2 st kycklingfilé
  • 10-12 st små pepperoni salamibitar
  • 2 st cheddarostskivor
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • cayennepeppar
  • vitlökspulver
  • olja till stekning
  • ca 250 g tomatsås, gärna en smaksatt vi hade pizzatomatsås
  • riven parmesan, valfri mängd

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skär ett snitt längsmed kycklingen utan att skära ignom.
  • Fyll kycklingen med pepperoni och cheddarost
  • Krydda kycklingen med salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar och vitlökspukver.
  • Hetta upp en panna med olja och bryn kycklingen på bägge sidorna. Krydda andra sidan av kycklingen om inte den är kryddad.
  • Lägg tomatsås i botten av en ugssäkerform.
  • Lägg kycklingen i ugnsformen och strö över valfri mängs parmesan.
  • Ställ i ugnen i ca 15 minuter.
  • Ta ut och servera med en god sallad eller pasta.
css.php