Kyckling Gordita Crunch
Gordita crunch tacos är populärt i USA och bland annat är det restaurangkedjan Taco Bell som serverar gordita crunch.
Gordita crunch är mjukt tacobröd som toppas med ost och sedan lägger man ett tacoskal i mitten och klämmer åt så osten och brödet fastnar på tacoskalet.
4 st gordita crunch
Tid: under 30 minuter
Ugnstemperatur: 180 grader
4 små tortillabröd
4 tacoskal
ca 2 1/2 dl riven cheddar och mozarellaost
1 stor kycklingfilé
olja till stekning
valfri tacokrydda
Fyllning
avokado
sallad
tomat
paprika
rödlök
valfri tacosalsa
färsk koriander
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta fram en bakplåt och lägg på bakplåtspapper. Placera ut tortillabröden och strö över ost och ställ i ugnen i ca 4 minuter tills osten smält. Ta ut plåten och lägg på de hårda tacobröden på ena halvan och ställ tillbaka i ugnen i ca 2-3 minuter till. Tag ut plåten igen och vik försiktigt över andra halvan av det mjuka tacobrödet tills den fastnar mot det hårda brödet.
Skär kycklingen i strimlor och hetta upp en panna med olja och stek kycklingen. Krydda kycklingen med tacokrydda och stek ytterligare någon minut.
Skär alla grönsaker i mindre bitar.
Fyll tacosen med kyckling, grönsaker och toppa med salsa och koriander.
Senaste kommentarer