Lingonoffepaj
En härligt god paj med dulce de leche som passar perfekt med de syrliga lingonen. Passar perfekt till adventsfikat!
Lingonoffepaj
En riktigt god lingon och kolapaj
Servings 8 bitar
Ingredients
Pajbotten
- 75 g smör
- 150 g lotus biscoff kex
Fyllning 1
- 1 burk (397 g) dulce de leche
Fyllning 2
- 250 g lingon
- ½ dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 1 msk majsstärkelse
- 1 tsk vaniljsocker
Topping
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- ca 50 g lingon
Instructions
Pajbotten
- Smält smöret.
- Krossa kexen gärna med en matberedare.
- Blanda smöret med kexsmulorna.
- Lägg kexsmulorna i en pajform (24 cm). Gärna en pajform med löstagbara kanter och bakplåtspapper. Truck ut kaksmulorna tills du får en kompakt botten.
- Ställ pajbotten i kylen i ca 15 minuter för att stelna.
Fyllning 1
- Lägg dulce de leche i pajskalet. Fördela ut.
- Ställ pajen i kylen under tiden som du gör fyllning nummer 2.
Fyllning 2
- Lägg lingon, farinsocker och vatten i en kastrull.
- Koka up och sänk värmen. Låt sjuda i ca 5 minuter.
- Blanda majstärkelse med en skvätt vatten. Blanda ner majsstärkelsen och låt sjuda i någon minut. Konsistensen ska vara trögflytande.
- Ta från värmen och blanda ner vaniljsocker. Låt svalna.
- När fyllningen svalnat. Ta ut pajen från kylen och fördela ut lingonfyllningen. Ställ i kylen.
Topping
- Vispa vispgrädden tillsammans med vaniljsocker. Vispa grädden tills den får en fin och fluffig konsistens. Grädden ska varken vara lättvispad eller hårdvispad.
- Toppa pajen med grädde. Du kan välja att spritsa grädden eller skeda ut grädden.
- Avsluta med att toppa pajen med lingon.
- Servera.
Senaste kommentarer