Lins- och kikärtsgryta
4-5 portioner
Tillagningstid ca 40 minuter
2 dl röda linser
1 burk kikärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 tsk gul curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk chiliflakes
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
ca 10 körsbärstomater
salt
1 näve persilja eller koriander
Till servering
ris
rostad lök
färsk persilja/koriander
Skala lök och vitlök och finhacka. Hetta upp en gryta med olja och fräs lök och vitlök i ca 1 minut. Tillsätt curry, gurkmeja, paprikapulver och chiliflakes och fräs i ca 1 minut. Lägg i linserna i grytan och fräs ytterligare i 1 minut. Häll i krossade tomater, kokosmjölk och vatten. Låt koka upp och låt sedan grytan sjuda under lock i ca 10-12 minuter. Skär tomaterna i klyftor. Tillsätt kikärtor och tomater i grytan och smaka av med salt. Låt grytan sjuda tills linserna är helt klara.
Servera grytan med ris, rostad lök och persilja eller koriander.
Senaste kommentarer