Ljummen matvetesallad
En god matig sallad som passar perfekt som lunch eller som middag. Servera den som den är eller tillsammans med t.ex. kyckling, kryddig korv, halloumi eller färsbiffar.
Ljummen matvetesallad
Ljummen matvetesallad med rostade tomater och kikärtor.
Portioner 4 portioner
Ingredienser
- 4 portioner matvete
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 350 g färgade små tomater
- 1 förpackning kokta kikärtor (380 g)
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlökspulver
- 1 st rödlök
- 1 påse babyspenat (65 g)
- 150 g fetaost
- 1 skvätt äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll kikärtorna i ett durksalg och spola med kallt vatten.
- Lägg över kikärtor och tomater i en ugnssäker form. Ringla på olivolja och strö över salt, svartpeppar och vitlökspulver. Ställ i ugnen i ca 15 minuter.
- Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
- Skala och skiva rödlök.
- Lägg spenaten i en rymlig skål och lägg i löken.
- Tillsätt rostade tomater och kikärtor samt matvete, blanda samman. Smaka av med olivolja, salt, peppar och vinäger.
- Servera matvetesalladen som den är eller t.ex. med kyckling, kryddig korv, färsbiffar eller halloumi.
Senaste kommentarer