Ljummen matvetesallad
En god matig sallad som passar perfekt som lunch eller som middag. Servera den som den är eller tillsammans med t.ex. kyckling, kryddig korv, halloumi eller färsbiffar.

Print

Ljummen matvetesallad

Ljummen matvetesallad med rostade tomater och kikärtor.
Course Lunch, Middag, Sallad
Cuisine sallad
Keyword ljummen matvetesallad, matig sallad, matig sallad recept, matvetesallad, matvetesallad med fetaost, matvetesallad med kikärtor, matvetesallad recept, sallad med matvete
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

  • 4 portioner matvete
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 350 g färgade små tomater
  • 1 förpackning kokta kikärtor (380 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver
  • 1 st rödlök
  • 1 påse babyspenat (65 g)
  • 150 g fetaost
  • 1 skvätt äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger

Instructions

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Häll kikärtorna i ett durksalg och spola med kallt vatten.
  • Lägg över kikärtor och tomater i en ugnssäker form. Ringla på olivolja och strö över salt, svartpeppar och vitlökspulver. Ställ i ugnen i ca 15 minuter.
  • Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
  • Skala och skiva rödlök.
  • Lägg spenaten i en rymlig skål och lägg i löken.
  • Tillsätt rostade tomater och kikärtor samt matvete, blanda samman. Smaka av med olivolja, salt, peppar och vinäger.
  • Servera matvetesalladen som den är eller t.ex. med kyckling, kryddig korv, färsbiffar eller halloumi.
css.php