Mild fisksoppa
3 portioner
Tillagningstid under 30 minuter

300 g potatis
1 röd paprika
1/2 gul lök
1 msk smör
ca 6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl grädde
3 portionsbitar torsk
50 g sockerärtor
salt
peppar
valfri mängd dill
valfri mängd gräslök

Skala potatisen. Skär potatis och paprika i mindre bitar. Hacka löken. Hetta upp en rymlig kastrull med smör och fräs paprika och lök i ca 2 minuter på medelvärme. Tillsätt potatisen och buljongtärning och häll på vattnet och låt koka upp. Skär torsk och sockerärtor i mindre bitar. När potatisen nästan kokat klart tillsätt grädde, fisk och sockerärtor i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av soppan med salt och peppar. Hacka dill och gräslök strö över soppan och servera.

css.php