Morots- och fetaostbollar med grönsakscouscous och gräslökstzatziki
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter

Morots- och fetaostbollar
250 g morötter
150 g fetaost
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan
2 msk hackad gräslök
3 ägg
salt
peppar
ev. 2-3 msk vetemjöl
2 msk olja till stekning

Grönsakscouscous
4 portioner couscous
2 dl finhackad zucchini
2 dl finhackad röd paprika
2 dl finhackade tomater
1 näve hackad persilja
salt
peppar
1 tsk olja till stekning

Gräslökstzatziki
2 dl grekiskt yoghurt t.ex. Planti greek style gurt
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk hackad gräslök
1/2 gurka
salt
peppar
1 msk olivolja

Morots- och fetaostbollar
Skala och grovriv morötterna. Lägg de rivna morötterna i en bunke och smula över fetaosten. Finhacka lök och vitlök och lägg i bunken med morötterna. Knäck äggen i en skål på sidan av och vispa upp äggen. Häll äggen i bunken med morötterna och blanda runt. Tillsätt salt och peppar. Om blandningen känns lös kan man tillsätta lite vetemjöl. Forma till ca 16 st bullar. Hetta upp en panna med olja och stek bullarna i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Grönsakscouscous
Koka couscous enligt förpackningens anvisning. Hetta upp en panna och stek hackad zucchini, paprika och tomater i ca 3-5 minuter. Vänd ner grönsakerna och persilja med couscousen.

Gräslökstzatziki
Lägg yoghurten i en skål. Tillsätt hackad vitlök och gräslök. Skölj gurkan, riv den grovt och krama ur vätskan. Vänd ner gurkan i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Blanda i olivoljan.

Servera morots- och fetaostbullarna med grönsakscouscous och gräslökstzatzikin.

css.php