Nudelwok med tofu
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

4 portioner äggnudlar
270 g tofu
300 g Asian wok soy and sweet chili (se bild nedan)
1 tsk japansk soja
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
200 g champinjoner
100 g spetskål
100 g böngroddar
neutral olja till stekning

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning
Skär tofu i 1×1 cm stora kuber. Marinera tofun med 3 msk av asian wok såsen och japansk soja. Ställ åt sidan.
Skala morot och lök. Skär löken i halvmånar. Skär morot, paprika och champinjonerna i mindre bitar och strimla spetskålen.
Hetta upp en wokpanna/rymlig panna med olja på hög värme. Fräs grönsakerna i några minuter var för sig utom böngroddarna och ställ åt sidan. När grönsakerna är frästa stek tofu i några minuter och tillsätt sedan grönsakerna i pannan igen och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt asian wok såsen och rör runt. Lägg sedan i dem kokta nudlarna och böngroddarna, blanda ihop och låt fräsa i några minuter.

css.php