Örtig köttfärssås med svamp
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter

500 g nötfärs
1 gul lök
200 g champinjoner
1 msk olivolja
1 1/2 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
några kvistar hackad färsk timjan
1/2 kruka hackad färsk basilika
400 g krossade tomater
1 dl grädde
ca 1 1/2 dl vatten eller pastavatten
1 kruka hackad bladpersilja
örtsalt
salt
peppar

Skala och hacka löken fint. Skiva eller skär champinjonerna. Hetta upp en gryta med olivolja och fräs lök utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs i några minuter tills den fått färg. Tillsätt svampen och fräs ytterligare i några minuter. Tillsätt fond, tomatpuré, timjan, basilika och krossade tomater och rör om. Koka upp och sänk värmen. Tillsätt grädde, vatten/pastavatten och persilja. Smaka av med örtsalt, salt och peppar.

Servera gärna köttfärssåsen med pasta.

css.php