Pad thai med morot och vitkål
4 portioner
Tillagningstid ca 30 minuter
4 portioner risnudlar
3 kycklingfiléer
2 msk solros- eller rapsolja
6 salladslökar
1 morot
1 klyfta vitkål
3 dl böngroddar
3 msk fisksås
2 msk asiatisk fond
1 msk japansk soja
1/2 msk strösocker
1 lime
2 ägg
1 kruka hackad koriander
valfri mängd hackade jordnötter
limeklyftor till servering
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning.
Skär kycklingen i tunna strimlor. Skiva salladslöken. Skala moroten och skär moroten i tunna stavar och strimla vitkålen. Vispa upp äggen lätt.
Hetta upp en wokpanna/rymlig panna med olja på hög värme och stek kycklingen. Efter några minuter tillsätt salladslök, morot, vitkålen och böngroddar och stek i ca 2 minuter. Tillsätt fisksås, fond, soja, strösocker och saft från limen. Klipp de kokta nudlarna med en sax tillsätt dem i pannan. Gör plats i pannan och häll i äggen och stek under omrörning. Blanda allt väl. Strö över koriander och jordnötter. Servera med limeklyftor.

Senaste kommentarer