Panerad fläskkotlett med champinjonsås och stekt potatis
Frasiga kotletter panerade men pankoströbröd, ägg och mjöl som serveras med en härlig champinjonsås och stekt potatis. Riktigt gott blir det. Laga denna rätten på helgen eller varför inte på en vardag när man vill lyxa till det lite? Eller laga den när du känner för det helt enkelt. Hoppas du vill testa!
Panerad fläskkotlett med champinjonsås och stekt potatis
Frasig kotlett som serveras med härlig sås och stekt potatis. Passar bra till helgen eller när man vill lyxa till det mitt på en vardag.
Servings 4 portioner
Ingredients
Potatis
- 900 g fast potatis
- salt
- svartpeppar
- paprikapulver
- cayennepeppar
- smör till stekning
Champinjonsås
- 250 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 25 g smör
- 1 tsk torkad timjan
- 1 ½ msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt
- svartpeppar
Panerade kotletter
- 4 st tunna kotletter (brukar köpa de som kallas för fjärliskotlett i butik)
- salt
- svartpeppar
- vitpeppar (går att utesluta)
- ägg
- vetemjöl
- pankoströbörd
- neutral olja till stekning
Övrigt
- valfri mängd kokta gröna ärtor
- persilja
- citronklyftor
Instructions
Potatis
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Låt potatisen ånga av och svalna något.
- Tärna potatis.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Stek potatisen tills den fått gyllennefärg.
- Krydda enligt din smak med salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar.
Champinjonsås
- Skiva svampen.
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med smör.
- Stek svampen ett par minuter tills den fått färg.
- Tillsätt löken och stek ytterligare några minuter.
- Pudra över mjölet och fräs på ca 1 minut.
- Tillsätt mjölk, grädde, dijonsenap och soja. Låt såsen koka upp och sänk värmen.
- Smaka av såsen med äppelcidervinäger, salt och peppar.
Kotletter
- Salta kotletterna.
- Peppra kotletterna.
- Lägg mjöl, ägg och pankoströbröd i separata skålar.
- Börja med att vända kotletterna i mjöl, sen ägg och slutligen panko.
- Hetta upp en stekpanna rikligt med olja så det täcker hela ytan av stekpannan.
- När oljan är värm stek kotletterna ca 2 minuter per sida.
- Servera med kokta ärtor, persilja och citronklyftor.
Senaste kommentarer