Pankopanerad torsk med risnudlar
Ett smarrigt fiskrecept med rusnudlar och härliga grönsaker som passar perfekt till vardags. Det enda som behöver tillagas är torsken och nudlarna. Torsken kan tillagas på ett valfritt sätt i airfryer, stekas i stekpanna eller friteras.

Print

Pankopanerad torsk med risnudlar

En fräscha och goda rätt passar perfekt på vardagarna. Denna rätt går ganska fort att laga eftersom det endas som behöver tillagas är torsken och nudlarna. Torsken går att tillagas på olika sätt efter önskemål. Den kan tillagas i airfryer, stekas eller friteras.
Det som är bra med detta recept är att rödkålen kan göras långt i förväg. Rödkålsalladen håller några dagar i kylen så man kan göra en större mängd än det som anges i receptet om man vill ha sallad till andra måltider.
Course Middag, vardagsmat
Cuisine fisk, nudlar
Keyword enkelt torskrecept, lättlagad fiskrätt, lättlagad torskrätt, panerad torsk med nudlar, pankopanderad fisk med nudlar, pankopanerad fisk, pankopanerad torsk, pankopanerad torsk i airfryer
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 portioner
Author Elina och Micke

Ingredients

Rödkål

  • 1 bit rödkål, ungefär 200-250 g
  • salt
  • 1-2 msk risvinäger

Sås

  • 2 dl majonnäs
  • valfri mängd srirachasås efter smak
  • salt

Pankopanerad torsk

  • 4 st portionsbitar av torsk
  • salt
  • vetemjöl
  • 1-2 st ägg
  • pankoströbörd
  • ev. olja till stekning eller fritering

Risnudlar

  • 4 portioner risnudlar
  • sesamolja

Tillbehör, valfri mängd av:

  • sallad
  • hackade jordnötter
  • skivad salladslök
  • koriander

Instructions

Rödkål

  • Skär eller hyvla rödkål runt. Lägg över i en skål.
  • Tillsätt salt och risvinäger efter smak. Massera kålen.
  • Ställ åt sidan fram till servering.

Sås

  • Blanda samman majonnäs, valfri mängd sriracha och salt. Smaka av.
  • Ställ åt sidan/i kylen fram till servering.

Pankopanerad torsk

  • Salta torsken.
  • Panera torsken genom att vända först i mjöl sedan ägg och sist pankoströbröd.
  • Tillaga fisken i airfryer, stek eller fritera.
    Airfryer: Förvärm airfryern. Tillaga fisken i airfryern på 180 grader i ca 7 minuter.
    Stekpanna: Stek torsken i rikligt med olja på bägge sidorna i ca 2-3 minuter per sida.
    Fritera: Fritera torsken tills den är gyllene på 170 grader i ca 3 minuter.

Risnudlar

  • Koka upp vatten.
  • Tillaga risnudlarna enligt förpackningens anvisning.
  • Sila av vattnet och blanda runt med sesamolja alternativt annan olja.

Servering

  • Lägg sallad i botten på tallriken. Tillsätt risnudlar, kålsallad och toppa med torsken. Klicka ut sås. Strö över jordnötter, skivad salladslök och koriander.
css.php