Påskeskumpannacotta
En härlig påskdessert som påminner om skumtomtepannacotta. Enda skillanden är att denna görs med påskeskum 😉

Skriv ut

Påskeskumpannacotta

Pannacotta gjorda på påskeskum. Denna påminner om den som görs på juleskum men smadr påskeskum istället. En perfekt dessert till påsk.
Antalet portioner bli 6 st mindre eller 4 st större.
Måltid Efterrätt, påskdessert
Kök efterrätt, påsk
Keyword dessert till påsk, enkel pannacotta med vit choklad, enkel påskdessert, pannacotta till påsk, påskeskum, påskeskum pannacotta, påskeskumpannacotta, påskpannacotta
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Tid i kylen 3 timmar
Total tid 3 timmar 25 minuter
Portioner 6 portioner
Författare Elina och Micke

Ingredienser

  • 100 g påskeskum (1 st påse)
  • 5 dl vispgrädde

Till servering

  • vispad grädde
  • valfri mängd påskeskum

Instruktioner

  • Dela påskeskumen i mindre bitar.
  • Lägg påskeskum i en kastrull och häll över grädden. Koka upp på låg värme under omrörning och sjud till godiset smält. 
  • Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar. 
  • Servera gärna med en klick grädde och påskeskum.
css.php