Potatis- och bönsallad med färsbiffar
4 portioner
Tillagningstid under 60 minuter

Potatis- och bönsallad
4 stora potatisar
150 g haricots verts
380 g (1 förpackning) stora vita bönor
1 röd lök
3 msk dijonsenap
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1/2 msk vatten
salt
peppar
65 g färsk baby spenat

Färsbiffar
500 g nötfärs
100 g smulad fetaost
2 hackade vitlöksklyftor
zest från 1 citron
1/2 dl vatten
salt
peppar
smör eller olja till stekning

Skrubba potatisen och koka potatisen. Låt potatisen svalna något och skär sedan i bitar. Ansa och koka haricots verts i ca 3 minuter. Skölj bönorna och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken.
Blanda senap och vitvinsvinäger i en skål. Tillsätt olivolja droppvis samtidigt som du vispar till en krämig dressing. Tillsätt vattnet och vispa ytterligare. Smaka av dressingen med salt och peppar. Lägg potatisen i en rymlig skål och vänd ner dressingen. Blanda ner haricots verts, bönor, lök och spenat.

Blanda färsen med smulad fetaost, hackad vitlök, zest från citron, vatten, salt och peppar. Forma till 8 st biffar. Hetta upp en panna med smör eller olja och stek dem i ett par minuter tills de är genomstekta.

Servera potatis- och bönsalladen med färsbiffarna.

css.php