Pulled entrecote
6 portioner
Tillagningstid över 4 timmar
Ugnstemperatur 120 grader

1 kg entrecote
4 st vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk malen koriander
1-2 tsk chili flakes
2 tsk oregano
1 tsk salt + salt till att gnida in köttet
1 tsk svartpeppar + peppar till att gnida in köttet
1 apelsin
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 flaska corona öl

Sätt ugnen på 120 grader.
Torka av köttet. Gnid in köttet med salt och peppar.
Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och alla kryddor i en mortel och mortla kryddorna. Gnid in köttet med kryddblandningen och lägg över i en gryta. Dela apelsinen och limen och pressa ur saften i en skål. Häll ner soja och ölen i skålen och rör ihop. Häll vätskan över köttet, sätt på locket och ställ in i ugnen i 4 timmar.

Dra isär köttet med hjälp av två gafflar och tillsätt sky från grytan tills köttet uppnår önskad konsistens. Kom ihåg att köttet drar åt sig en del sky om den ställs i kylen.

Servera i tacobröd, med klyftpotatis eller ris.

Serveringsförslag
css.php