Pulled pork
Pulled pork är aldrig fel. Fungerar vilken dag som helst i veckan, till burgare, tacos eller bara som den är till valfritt tillbehör.
Pulled pork
Du kan servera den här pulled pork som burgare, som tacos eller som den är tillsammans med t.ex. pommes och coleslaw
Portioner 5 portioner
Ingredienser
- 1 kg fläskkarré
- salt
- 1 ½ tsk paprikapulver
- 1 tsk smoked paprikapulver
- 1 ½ tsk malen korianderpulver
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöskklyftor
- 1 st valfri chilipeppar
- 1 flaska (33 cl) öl, gärna lager
- 2 dl barbecuesås
Serveringsförslag pulled pork burgare
- hambrugarbröd
- coleslaw
- picklad lök
- rostad lök
- barbecuesås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Gnid in köttet med salt och placera i en ugnssäker gryta.
- Blanda samman paprikapulver, smoked paprikapulver och korianderpulver. Gnid in köttet med kryddblandningen.
- Skala lök och vitlök. Hacka lök, vitlök och chili. Lägg i grytan.
- Häll ner en flaska lager och häll barbecuesåsen över köttet.
- Täck grytan med ett lock och ställ i ugnen i 4 timmar. Vänd köttet efter halva tiden.
- Ta ut ur ugnen och dra isär köttet och servera som burgare, tacos eller på annat valfritt sätt.
Senaste kommentarer